Mona Sahlin

Mona Sahlin är en av de främsta samtida profilerna inom socialdemokratin. Hon var partiordförande för Socialdemokraterna mellan 2007 och 2011, och agerade även som Sveriges vice statsminister under Ingvar Carlsson mellan 1994 och 1995. Som partiordförande blev Sahlin historisk, i och med att hon var den första kvinnan som innehade posten. Sahlin har också varit ledamot i Sveriges riksdag under flera omgångar sedan 1982, och innehållit flera andra statsrådsposter i både Ingvar Carlssons och Göran Perssons regeringar.mona_sahlin_in_2015-4

Sahlin började engagera sig i politiken redan då hon var 13 år gammal, då hon gick med i sin lokala FNL-grupp. Några få år senare gick hon också med i SSU, och var bland annat ordförande för Nackas SSU-klubb mellan 1974 och 1976. Hennes väg in i socialdemokratin lades med andra ord tidigt, och när hon år 1982 blev invald till Sveriges riksdag var det som den yngsta riksdagsledamoten någonsin, då hon var 25 år gammal.

Mona Sahlin var under sin tid som partiordförande bland annat involverad i frågan om ROT-avdrag. ROT-avdraget har gjort det möjligt för fler att bygga ut och renovera sina hem, genom att minska kostnaden för hantverkarnas arbete. Om du också vill minska materialkostnaderna för din renovering, ska du se till att handla ditt byggmaterial, din badrumsinredning och annat du kan behöva på Buildor.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight